Frågor och svar om träning

14 Jan 2013, 11:00 190
Annat, 0 år
Question


Hej, jag undrar om man tränar powerwalk 30 min sen cykling 10 min, sen plankan några gånger (kanske 2-3?) i 20sec, sen crunches och sen lite träna vikter på armarna.

Jag försöker skaffa lite synliga magmusker (inte så att dom syns jätte mycket men hyfsat) behövs det något mer i min träning då?

jag har börjat skära ner på godis och läsk och sånt, kanske en dag i veckan har jag fri. Jag har läst att man ska dricka mycket vatten pga matsmältningen. men hur mycket? vissa säger att man ska dricka varmt vatten varenda 30min hela dagen, men är det verkligen så?

Vilka matprodukter ska jag skära mer ned på och kommer det fattas något i mina övningar?

Tjej, 16

Hur långt tror du jag kommer med det jag tränar (hur jag blir) tills sommaren? (2013) alltså kommer jag få det jag ville ha.. eller bara en platt mage? ... eller bara samma gamla jag?

Tacksam för ett bra svar.

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Jag tycker att du har en bra början där. Plankan är definitivt en övning som är mycket bra. Den tränar magmusklerna på djupet liksom. Glöm dock inte att lägga till ryggövningar, då det annars blir en obalans. Men rent generellt så tycker jag att du ska träna allsidigt, det vill säga hela kroppen, med ett lite mer fokus på mage. Ta dock gärna hjälp av någon kunnig vad gäller personligt träningsupplägg om du känner dig osäker. En idrottslärare, en PT etc. http://www.styrkeprogrammet.se är också en sida som du kan besöka. Där finns massa bra saker att kolla in.

Vad gäller maten så är det bra att du drar ner på godis och sånt. Men du behöver inte sluta helt. Överlag så ser jag ingen anledning att äta på något speciellt sätt - förutom att kosthållningen är allsidig och regelbunden. Tänk dock på att ju mer du tränar desto mer mat och energi behöver kroppen. Angående vattnet så har jag inget bra svar. Men att varmvatten skulle göra någon stor skillnad har jag svårt att se.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar