Frågor och svar om svek

15 Jan 2013, 11:00 228
Kille, 17 år
Question


Hej! jag är en kille på 17år, jag mår väldigt dåligt. Jag har varit otrogen mot min flickvän vilket är något jag ångrar djupt(med en tjej)! Har börjat må väldigt dåligt av detta jag har börjat skada mig själv som reprimand för det jag har gjort. Har börjat skära mig på armarna. Jag har också börjat tänka på killar på ett mer sexuellt sätt vilket är något jag inte riktigt vill göra känns jätte fel men blir fortfarande attraherad av tjejer så jag är väldigt förvirrad. snälla jag skulle bli jätte glad om du skulle kunna hjälpa mig att ta tag i detta!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej kille 17,

Vad modig du är som berättar hur du har det!

Ibland gör man saker som man ångrar efteråt. Ibland kan det kännas som att man behöver straffa sig själv efter det och det kan vara på olika sätt. Du beskriver att du skär dig, andra kanske dricker eller gör något annat destruktivt.

Du berättar att du ångrar dig djupt. Jag tycker att du inte ska behöva vara arg på dig själv och straffa dig mer än så. Har du pratat med din flickvän om det som hänt? Finns det någon anledning till att det blev som det blev? Finns det någon annan du kan prata med? Du kan alltid vända dig till ungdomsmottagningen om du vill prata med någon, de finns där för att svara på alla frågor du kan ha.

När det gäller dina tankar kring killar så kan det vara så att du är bisexuell, och alltså tänker på både tjejer och killar. Vilken läggning du har kan bara du bestämma, och det är inget du behöver göra nu på en gång. Det kan också vara så att du bara har lite tankar kring killar men ändå är heterosexuell. Sånt brukar ge sig med tiden, då du blir mer säker på vilken läggning du har. Läggningen kan också ändras under livets gång, så att du ibland tänder mer på tjejer och ibland mer på killar.

Om du vill ha ett handfast råd, så är det att hitta någon du kan prata med. Det mesta är tyngre att bära själv, och det kan vara skönt att ha någon att bolla tankar med.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar