Frågor och svar om bråk

17 Jan 2013, 14:00 478
Annat, 0 år
Question


Jag orkar och kan inte bo hemma längre. Jag bråkar konstant med min mamma om onödiga saker och jag känner mig bara otrygg så fort jag kommer hem eftersom jag vet atr varje dag leder till bråk. Hon kan säga saker som verkligen känns utan att ens bry sig.

Jag har nu i flera år velat gå till soc ( jag är 16år nu) men har inte vågat eftersom jag är rädd för att bli nekad och då bli tvungen att flytta tillbaka till min mamma och jag vill heldre ta livet av mig än att komma tillbaka när jag väl har gått. Jag klarar inte av det här... Vad tror du att soc kommer göra ifall jag vänder mig till dom? Finns det en chans att dom nekar mig?

Svar
Tjejzonen
Stödorganisation

Du ska verkligen inte behöva ha det så här hemma. Hemmet ska kännas som en trygg plats.

Vi kan inte svara på vad som kommer att gälla i ditt fall. Tycker du ska höra av dig till ditt närmaste socialkontor och fråga. Du kan alltid börja med att ringa eller maila anonymt. Eftersom du är 16 år kanske det kan vara aktuellt med eget boende med det är så klart en kostnadsfråga. Här får du också höra med socialen om det går att få bidrag till eget boende.

Du förtjänar att må bra i ditt eget hem!
Vänliga hälsningar,
Tjejzonen

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar