Frågor och svar om få kontakt

22 Jan 2013, 23:00 311
Annat, 0 år
Question


Jag är en fjorton år gammal kille som är riktigt kär i en tjej i min klass och har varit det i snart två år nu. Hon är så himla snygg, helt ofattbart vacker. Men det är inte bara det, hon är rolig, smart, trevlig, social, helt enkelt perfekt på alla sätt och vis. Jag tänker på henne nästan hela tiden, var jag än befinner mig och vad jag än gör. Hon är underbar helt enkelt.

Men nu till mitt problem. Jag är så otroligt kär i henne att jag blir exalterad så fort jag ser henne. Jag pratar med henne om vardagliga saker, skolan, olika filmer, videoklipp, skämt etc etc. Men jag har aldrig vågat berätta vad jag känner för henne, så hon vet inte att jag är kär i henne. Jag tror hon anar lite, för hon ser mig verkligen. Hon vet att jag finns, och bara det gör mig överlycklig. Men jag tror inte att hon är kär i mig, vi har t.ex. helt olika hobbys. Jag kan tänka mig att hon ser mig som en vän, men jag vill ju vara ihop med henne.

Jag är så orolig att hon ska nobba mig helt och bli chockad när jag avslöjar allt, men jag känner att jag måste säga det till henne någon gång. Men frågan är hur jag ska avslöja det?
Och om hon inte är kär i mig, hur ska jag glömma det och gå vidare?

Kille, 14

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
vad härligt att du är så kär i och blir så glad av att se den här tjejen. Det kan vara ganska svårt att räkna ut om någon annan är kär i en, så länge personen inte säger det, eller om det märks tydligt på något annat sätt. Att ni har olika hobbys behöver kanske inte vara ett hinder heller, för många par så känns det bra att ha sina egna intressen. När det gäller hur du kan säga till tjejen att du är kär i henne, så tycker jag att du ska fundera och känna efter hur du skulle vilja tala om det. Vill du säga det i skolan, eller känner du för att säga det när ni inte är i skolan? Du kan fundera lite i vilket sammanhang du vill ta upp det och hur du vill säga det. Till exempel, vill du bara säga att du är kär i henne, eller vill du säga någonting mer...

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar