Frågor och svar om kärleksrelationer

23 Jan 2013, 22:00 242
Annat, 0 år
Question


Hej,

Jag har ett rätt så jobbigt problem. Min familj funderar på att flytta utomlands till X och vi har pratat med en del mäklare hit och dit och det är rätt så stor chans att vi flyttar om vi nu hittar ett hotell (som vi har funderat på att jobba med, vi har redan ett sommarhus där som vi ska bo i tills vidare ifall att vi skulle flytta). Problemet är då att jag har ett förhållande med en kille som dock är 2 år yngre än mig, men i vilket fall som helst så vet han om hela den här grejen med X och både han och jag är mycket oroliga över att vårt förhållande ska ta slut.

Jag vill inte att ett flyttmål ska förstöra vårt förhållande, för jag älskar honom verkligen och skulle göra allt för att han skulle kunna flytta med oss till X, om det skulle bli så att vi flyttar.

Han (min pojkvän) har haft ett tufft liv hittills, kontakt med soc osv, bott hos kontaktfamilj för att soc vill att han kommer bort lite ifrån hans hem och ställen där han brukar umgås med kompisar på. Han behövde få rutiner vilket han inte har/hade hemma. Han är nu utomlands och hälsar på släkten på hans mamma sida i Y, men när han kommer hem ska han förmodligen tillbaka till sin kontaktfamilj igen, vad jag vet.

Han är ifrån Y egentligen men flyttade hit till Sverige med sin mamma och halvsystrar för 5-6 år sedan. Hans pappa bor kvar i Y och han har han ingen kontakt med alls. Han hatar honom påstår han.

Mina föräldrar säger att vi alla i familjen måste vara eniga om att vilja flytta till X och alla i min familj vill, min mamma, pappa och mina 2 syskon också dessutom. Allting hänger på om jag vill (om det ens går förstås) jag vill och har alltid velat bo/flytta till X men det enda skälet till att jag tvekar är att jag inte vill lämna min pojkvän. Vi har varit tillsammans i 5 månader snart och vi båda känner verkligen på oss att det kommer hålla riktigt länge. Vi har pratat om att åldras tillsammans, jag vet att nästan alla i ett förhållande säger så, men vi båda känner verkligen det här på oss, vi har t.om. tänkt att när han kommer hem ta hand och svära på våra liv på att vi ska hålla ihop för evigt..

Vi båda skulle önska att han kunde på något sätt flytta med oss till X, om det skulle bli av. Men problemet i sådana fall är att om mina föräldrar skulle gå med på det, hur han ska kunna försörja sig själv, om man kan lösa det på något sätt, om hans mamma kanske kan föra över en viss summa varje kvartal till mina föräldrar, eller att soc flikar in och hjälper till, som att vi skulle bli hans kontaktfamilj istället, skulle han flytta till X , så kommer han ju verkligen ifrån allting.

(Han har haft kontakt med soc länge, dom tog kontakt med hans familj p.g.a. massa problem hemma med hans pappa osv som bor kvar i Y och att han inte står sin mamma tillräckligt nära osv osv. han hamnade i fel umgänge, började röka i tidig ålder, dricka och tagit droger.. Han drack en halv vodka när han var 11 år gammal, och tog droger vid samma ålder. Jag har fått han att sluta med alkohol, droger och rökning, men han har fortfarande kontakt med soc pga andra skäl, problem i skolan, han går i en behandlingskola (namn på skola) för att få extra stöd och hjälp.

Vet du om det på något sätt skulle vara möjligt att han flyttade med till X, i såfall skulle jag inte tveka en sekund på att flytta. Vi vet bara inte hur vi ska lösa det här! Och än vill vi inte fråga våra föräldrar ang. detta om detta inte ens är möjligt!

Tack på förhand!

Tjej, 16

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
jag måste nog tyvärr säga att jag inte kan svara på om det skulle vara möjligt att din pojkvän flyttade med er utomlands. Jag vet inte hur det fungerar med regler, angående att flytta just till det landet och hur det funkar eftersom din pojkvän är minderårig och då inte kan bestämma sådant själv. Jag tror att det kanske är just era föräldrar som ni behöver prata med om det här, för om det är möjligt rent praktiskt att han flyttar med er, så är det ju ändå upp till dina och din pojkväns föräldrar att godkänna, eller att inte godkänna att han gör det.
Lycka till, och ta hand om er,

Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar