Frågor och svar om få kontakt

23 Jan 2013, 22:00 194
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är en jätteblyg tjej som inte vågar prata med pojkar. Det är så att det är en pojke som jag är kär i, men jag vågar inte prata med honom! Kan ni ge mig några tips om hur jag frågar ut honom?

Tjej, 14

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
att ta kontakt och visa någon att man tycker om den kan kännas nervöst. Vilket sätt man vill ta kontakt på beror ju på vad som känns bra för en själv. Till exempel kan man börja med saker som att säga hej, söka ögonkontakt, le, småprata om något vardagligt, som skolan eller i vilket sammanhang det är man träffar varandra. Vissa tycker att det känns bra att bli kompis med personen först och sedan berätta om sina känslor. Andra vill säga det mer direkt, eller kanske börja med att fråga om personen vill hitta på någonting på fritiden och skapa kontakt på det sättet. Det finns många olika sätt att ta kontakt och vad som känns rätt för dig kan bara du komma fram till.
Fundera på och känn efter, vill du ta kontakt, i så fall vilka tillfällen och möjligheter finns då du skulle kunna ta kontakt och på vilket sätt skulle kännas bäst/lättast för dig att ta kontakt?

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar