Frågor och svar om utseende

24 Jan 2013, 10:00 191
Annat, 0 år
Question


hej! jag är 13 år och tycker själv att jag är för för lång och vill absolut inte växa mer! Jag passar snart inte i jeans pga min längd..
Så jag undrar vet du nåt sätt att stoppa växten??

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej tjej 13!

Tyvärr är det så att vi inte kan bestämma över vår längd. Det är ju också så att klädtillverkare ibland inte verkar förstå att människor ser olika ut och behöver olika former och längder på kläder.

Du måste nog försöka acceptera att du är lång, men tänk på att många andra skulle vilja vara längre än de är. Ofta är det så att vi inte är nöjda med oss själva hur vi än ser ut. Sen kan det ju vara så att dina vänner och klasskompisar växer ikapp dig och att du inte kommer att vara så mycket längre än andra när du är äldre.

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar