Frågor och svar om piercing och tatueringar

25 Jan 2013, 12:00 469
Tjej, 18 år
Question


Hej! Jag fyllde arton i tisdags, så då piercade jag tungan. Men jag fick feber dagen efter och har det idag med (torsdag) . Är det farligt eller normalt ? Borde jag göra något ? Jag äter ipren och när den verkar känns det som jag är helt frisk. Sen är det typ ett vitt lager på tungan. Men bara bakom perrongen, är det nått ovanligt eller ska det bli så? Sen så sKa jag gå ut imon, jag vet att man helst ska undvika alkohol i två veckor. Men har läst att många på Internet drack både samma dag eller dagen efter utan något problem ? Men tror du det kommer bli värre om jag dricker ?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej!

Det är säkert ingen större fara. Det som kan hända är att kroppen först prioriterar läkningen av den sjukdom du har (förkylning t.ex.) och piercingen kan då bli lite svullen och irriterad. Se till att ta hand om din feber och vila mycket, drick och ta ipren om det känns bättre. Försök också att äta ordentligt och få i dig zink och c-vitamin.

Eftersom din kropp redan har både piercing och feber att jobba med så tycker inte jag att du ska gå ut och dricka alkohol. Det finns många fler tillfällen att gå ut, och piercingen kommer att läka på några veckor.

Det vita på tungan är normalt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar