Frågor och svar om få kontakt

28 Jan 2013, 22:00 233
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en tjej på 16 vintrar. Jag har liten problem men det är inget stort egentligen. Det är så att jag går ettan på gymnasiet och jag har "upptäckt" en kille som går i tvåan, i min skolan. Och jag känner igen honom men vet inte från vart, vi har aldrig pratat med varandra, aldrig hälsat osv. Jag har fått några ögonkontakt med honom, och det var ingen märkvärdig. Men jag tycker fortfarande att han ser bra ut och verkar vara en helt ok kille. Jag stalkar honom lite på facebook men eftersom han hade privat så hjälpte det inte så mycket. Men så kom det en dag då jag skulle visa hans profilbild, från facebook, för mina kompisar och såg att jag råkade skicka vänförfrågan till honom, det var inte alls med meningen men jag lät det var. Senare samma dag fick jag ett meddelande på facebook och det han som skrev till mig och frågade om vi kände varandra. Blev såklart superglad över att han hade skrivit och ringde till min bästa vän och berättade det. Vi bestämde då att vi skulle köra en YOLO och skoja lite med honom och om det inte skulle gå bra så skulle jag skriva: oj, facerape eller nåt. Och jag skrev att vi inte känner varandra men att jag ville lära känna honom bättre. Det var inte direkt så där jättebra känner jag nu i efterhand. Men han skrev tillbaka och vi chattade lite. Var ingen märkvärdig konversation. Men efter att har chattat lite med honom då kände jag/vi att vi kunde inte skriva till honom på skoj och sen facerapa. Dagen efter träffade jag honom i korridoren och det blev så himla stelt. Pinsamt för mig. Min bästis tyckte att jag skulle ge det här en chans och det tycker jag med så jag skrev till honom för andra gången. Och det blev typ samma "konversation" som den första. Det klassiska: Hej, vad gör du? Det funkar iallafall och han svarade. På hans svar så känns inte direkt att han ge nån bra respons tillbaka, men ibland så känns det de. Och jag blir såklart förvirrad. Vet inte vad han försöker säga. Har pratat med min bästis om detta och hon tror att eftersom han inte känner mig så försöker han att inte visa "dålig respons" eller "för bra respons" utan vara lite mer medel, inte för mycket inte för lite. Och hon tror att han vill att jag ska kämpa lite, och det är det jag gör eftersom det är jag som har tagit första steget. Jag vet inte riktigt vad jag känner för honom, jag är inte kär men nåt känner jag iaf, kan inte sluta tänka på honom. Så jag fundera på att kanske fråga honom om han vill hitta på nåt nån dag. Eller? Jag är väldig osäker på detta men vill ändå och om jag fråga och han säger ja. Vad ska vi göra då? Vad ska vi prata om? Snälla hjälp!

Tjej, 16

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
Du skriver att du vill fråga killen om han vill hitta på något någon dag, om det känns rätt för dig att göra det så är nog det ett jättebra sätt att ta första steget, eller andra steget kanske man säger, eftersom du redan har tagit kontakt med honom.
Du kan ju fundera på vad du i så fall skulle vilja föreslå att ni hittar på, det finns ju många saker att välja på. Fika, gå på bio, gå och bowla, spela biljard, ta en promenad, ja alternativen är många. Känn efter vad du tror skulle kännas bra.
Vad ni kan prata om, det faller nog på plats, det vill säga att om ni träffas och hittar på något så kommer säkert pratet igång av sig själv. Om du ändå vill förbereda dig lite kan du kanske tänka ut några ämnen du skulle kunna tänka dig att ni kan prata om.

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar