Frågor och svar om här kan man få hjälp!

5 Apr 2001, 00:00 198
Annat, 0 år
Question


Jag skulle vilja ha tag på nån från bup! Som jag kan prata med!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns två vägar att gå. Antingen ringer du själv direkt dit och berättar om vad du vill ha hjälp med, eller så ber du någon annan om hjälp med att få kontakt med Barn-, och ungdomspsykiatrin (BUP).

Om du vill ringa själv så hittar du BUP på dom blå sidorna i din telefonkatalog. Det är lite olika i olika delar av Sverige hur sjukvården är organiserad. Därför kan jag inte exakt tala om vart deras telefonnummer står. Men om du inte hittar dom så är det lättast att leta reda på numret till växeln på det närmsta sjukhuset. Där sitter telefonister som säkert kan koppla dig till BUP eller åtminstone ge dig telefonnumret.

Den andra vägen var att ta hjälp av någon annan att få kontakt med BUP. Du kan t ex vända dig till skolkuratorn, skolsköterskan, ungdomsmottagningen, eller en läkare på din vårdcentral. Berätta för någon av dessa vad du vill så kan dom hjälpa dig vidare. Det kan ju också vara så att någon av dessa kan hjälpa dig istället för BUP.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar