Frågor och svar om här kan man få hjälp!

5 Apr 2001, 00:00 113
Annat, 0 år
Question


Har bup en egen sajt? Om inte, vad har de för telefon nr?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag känner inte till någon sajt där man kan nå alla Barn-, och ungdomspsykiatriska mottagningar (BUP)i landet. Vissa BUP-mottagningar verkar ha en egen hemsida, men oftast finns informationen om BUP på varje Landstings (den organisation som ansvarar för den mesta sjukvården i Sverige) sajt. Det betyder att du måste hitta ditt Landstings hemsida och klicka dig vidare tills du kommer till BUP. Men som sagt, det ser olika ut, så därför beror det på vart du bor och vilket Landsting du tillhör.

Samma sak är det när det gäller telefonnummer till BUP. Det beror också på vart du bor. Telefonnumret till det BUP som finns i närheten av dig hittar du på dom blå sidorna i telefonkatalogen. Enklast är att ringa ditt sjukhus växel som brukar vara någorlunda lätt att hitta. Dom kan koppla dig vidare till BUP.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar