Frågor och svar om piercing och tatueringar

30 Jan 2013, 10:00 627
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag ska pierca helix någon dag snart, och det ska jag göra på en piercing och tatueringsstudio med kanyl. Jag har redan två hål i mina öronsnibbar som jag har haft sen jag var runt 4, men jag vill även göra ett till på det högra örat, samma öra som det jag ska ha en helixpiercing på.
Jag undrar hur länge jag måste vänta från att jag piercat helix, tills jag kan göra ett till hål i öronsnibben? Och kan man vara lite mindre noga med öronsnibben eftersom det är inte är brosk där, och göra med pistol istället? Tacksam för svar!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej tjej 15!

En helix är betydligt mer svårläkt än en örsnibb. Mitt råd är att du först tar örsnibben, självklart med kanyl och tar hand om den ordentligt efteråt och när den läkt (2-4 veckor) tar helixpiercingen.

En broskpiercing kan ta allt från 3-12 månader att läka. Pistol ska man aldrig använda för att göra hål i kroppen. Den går inte att göra rent ordentligt och smyckena är inte anpassade för läkning, då örat kan svullna.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar