Frågor och svar om allmänt

30 Jan 2013, 15:00 197
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag heter Olivia och arbetar med frågan om dagens situation när det handlar om ungdomar och drogmissbruk. Men det finns frågor som jag finner väldigt svåra att hitta fakta och besvara.
Det handlar om vilket stöd det finns för ungdomarna och var man hittar den, finns det stöd i varje kommun ex. Och vilka föreningar arbetar med ungdomar med ett drogmissbruk?

Sen har en frågeställning för min egen del och även ett del av mitt mål att kunna förstå vad man i samhället kan göra för dessa ungdomar. På vilket sätt kan man påverka att statistiksiffran minskar?

Tack på förhand! /Olivia

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej Olivia och tack för din fråga.

Här i Stockholm är det ju främst Maria Ungdom som arbetar konkret med unga. Men vissa stadsdelar har också särskilda ungdomsprogram.
Din fråga är dock så omfattande och mångbottnad att jag tycker att det är bättre att du ringer mig så kanske jag kan svara på delar av den.

Jag finns på 0701610565 eller
08-7146268

Mvh

Ersta Uffe

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar