Frågor och svar om kärleksrelationer

1 Feb 2013, 12:00 256
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Det finns en kille i min klass som är jätte snäll och ser jätte bra ut. Han är en kille som alltid ska ha på g med massa tjejer men blir aldrig tillsammans på riktigt med någon. Jag gillar han jätte mycket och han vet om det men låtsas som ingenting. Vi är ganska bra kompisar och vi snackar om personliga greje(t.ex att han känner att hans mamma inte bryr sig om honom och om personer vi inte gillar)och han är toppen på alla sätt och vis. Jag har frågat kompisar om de tycker jag ska säga till honom att jag gillar han fast han vet det(han fick reda på det av en "kompis" till mig)och de tycker jag ska göra det, men så frågade jag min mamma och berättade som det var och hon sa att jag skulle avvakta och låta "tiden gå" för att om jag säger det r det risk att vår vänskap försvinner och det blir jobbigt och pinsamt om jag säger om han inte känner likadant. Så mina frågor är...

Jag har bestämt mig för att inte säga det men hur ska jag göra för att komma han lite närmare så att vi kan börja umgås på fritiden och kanske gå på bio eller något liknande?
Eftersom han går i min klass kan det bli lite svårt att vara ihop med honom så ska jag vänta tills jag går ut nian(till sommaren -13)och sedan ta kontakt med honom?
Finns det en chans att han kan gilla mig som jag gillar han eftersom han sätter sig bredvid mig, och en gång så stod han och så retade min kompis(på skoj)och så stod han jätte nära mig och sen tittade han mig i ögonen och sedan kände jag hans hand på min rygg och sen när min kompis kolla tog han bort den?
Vad ska jag göra om han öppnar sig och säger hur han känner för mig(att han gillar mig)?
Gör han allt detta bara för att vara snäll för atthan vet att jag gillar honom?
När jag fick låna hans mobil en gång fick han ett sms från "Min (namn) <3" och då sa jag att han fick ett sms från henne och då klagade han över att hon är jobbig, är det ett tecken på att han gillar mig eller för att han inte vill göra mig ledsen?

Det är rätt mycket jag funderar över och därför blir det mycket att läsa..:)
Är jätte tacksam om jag får snabbt(och positiv)svar!

Tjej, 15

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
du skriver att du vill umgås mer med killen, på fritiden och inte bara i skolan. Det låter som att du har många möjligheter att fråga honom, eftersom att ni går i samma klass och brukar prata en del med varandra. Om du vill och vågar kan du ju fråga honom, någon gång när ni pratar, om han vill gå på bio? När det gäller din fråga om du borde vänta med att säga vad du känner tills du går ut nian, så kan jag inte säga vad som är rätt. Vad som är rätt för dig, er, kan bara du avgöra. Du har frågat dina vänner och din mamma om råd angående detta, och i slutändan så är det nog hur du själv känner som avgör hur du vill göra. Tror du att det är bäst att vänta? Fundera på vad du tycker talar för att det skulle vara bättre och vänta, och vad som talar för att det skulle vara bättre att inte vänta.
Angående din fråga om det finns en chans att han gillar dig på samma sätt som du gillar honom, så är det heller inte någonting som jag kan svara på. Alla har ju olika sätt att bete sig på och visa, eller inte visa, att man tycker om någon. Om han, som du skriver, berättar för dig att han gillar dig, så är det nog någonting som du inte behöver vara förberedd på, det vill säga veta vad du ska göra. Om han berättar att han gillar dig så faller nog saker och ting på plats ändå, med tanke på att du gillar honom också.
Du beskrev också några sätt han hade närmat sig dig på och vad han sa när du såg ett sms han hade fått från en annan tjej, även här kan jag inte säga varför han gjorde och sa som han gjorde, och vad det kan betyda.
Det kan vara en idé att fundera på vad du känner, vad säger din magkänsla, vill du vänta tills ni går ut nian, eller vill du visa/berätta vad du känner snart? Du kan ju fundera på vad det finns för fördelar och nackdelar.
Vad du än kommer fram till, så kommer du antagligen få svar på alla de frågor du har, när/om du väl bestämmer dig för att ta steget :-)

Lycka till och ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar