Frågor och svar om psykolog

4 Feb 2013, 11:00 258
Annat, 0 år
Question


Hej!
Tjej, 20 år och har en massa frågor helt enkelt.
Psykolog. Vad är det man exagt gör då? Är man som en slags terapeut? Jobba inom Psykologi?
Jag har alltid tyckt om ämnet psykologi i skola och att läsa det på fritiden. då jag fascineras av ämnet. Men jag undrar helt utav bara vad man kan få för slags kariär utav det? Vad det det innebär med att man är en psykolog?
tack för svar!

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vad roligt att du är intresserad av psykologi, jag ska göra mitt bästa för att försöka besvara dina frågor.

Psykologers arbete handlar om att utreda, diagnostisera och behandla psykiska problem och sjukdomar och om att förebygga psykisk ohälsa.
För att bli legitimerad psykolog krävs en högskoleutbildning inom psykologi.

Som psykolog kan du arbeta på olika arbetsplatser både inom det privata och det offentliga. Du kan antingen själv ha en privat verksamhet där du tar emot klienter eller till exempel arbeta inom socialtjänsten eller kriminalvården.
Som du ser är psykologens arbetsfält väldigt brett och det finns många olika möjligheter, och din karriär blir vad du gör den till.

Som psykolog kan du vidareutbilda dig till psykoterapeut.

Jag kan tipsa om följande sidor som du kan få mer information.

http://www.arbetsformedlingen.se/yrkena-o?url=-491989159%2FYrken%2FYrkesBeskrivning.​aspx%3FiYrkeId%3D317&sv.url=12.78280711d502730c1800072

http://www.saco.se/Yrken-A-O/Psykolog/

Hoppas detta besvarade några av dina funderingar.

Med vänliga hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar