Frågor och svar om misshandel

4 Feb 2013, 12:00 207
Annat, 0 år
Question


Jag har det jobbigt hemma ibland vill jag inte komma hem efter skolan för jag är rädd för saker som kommer hända! Jag bli också mobbad men jag själv mobbar jag vet inte hur jag ska göra!!
Min mamma är jätte elak mått mej hon slog mej när jag va bara 5 år! Ibland slog hon mej med en bälte det gör fortfarande ont i hjärtern jag vill få hjälp!!!! Ibland vill jag fly hem ifrån men det går inte så bra jag är bara 12år och har det skit jobbig hemma ibland önskar jag att jag var död !!! Min mamma sa att jag kommer aldrig va nått i livet och det gör mej ledsen !! Jag ville va en artist men jag har problem med min tunga!!!jag må riktig dålig......... Jag vill bli känd så hon kan bli översjuk så kan ni sälla hjälpa mej och uppfylla mina drömmar? Det skulle göra mej riktig glad!!!!! Men ni få inte berätta det för någon!!!!!

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Låter som om du har det riktigt jobbigt. Jag tror det kanske skulle vara bra för dig om du fick prata med någon om hur du har det hemma, kanske kuratorn på din skola eller någon annan vuxen som du litar på.

Jag förstår om det skulle kännas tungt och jobbigt att prata om det men oftast känns det bättre att dela det svåra med någon, det är också så du kan få hjälp.
Det kan bli bättre och det finns hjälp som du kan få, men då måste du berätta hur du mår och hur du har det hemma.

Om du tycker det känns jättejobbigt att ta kontakt med någon i din närhet men känner att du behöver prata med någon kan du ringa BRIS-hjälptelefon på nummer 116 111, det är helt gratis och det syns inte någonstans att du har ringt till dem. Du behöver inte heller tala om vem du är.

Du kan även chatta med någon av oss nätvandrare, du hittar oss här:
http://natvandrare.fryshuset.se/.
Ett tips är att kontakta Karin Borgström, hennes mail är: [email protected] och hon finns både på skype och msn.

Din mamma har ingen rätt att slå dig och få dig att må dåligt, det är fel av henne och är inte ditt fel. Som jag skrev ovan finns det hjälp som du kan få och det kan bli bättre.

Ta hand om dig

Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar