Frågor och svar om kärleksrelationer

4 Feb 2013, 13:00 129
Tjej, 18 år
Question


Hej! För drygt två veckor sedan gjorde jag och min pojkvän slut eftersom han då flyttade utomlands för att plugga i åtta månader. Det kändes (och känns) jättejobbigt för jag är fortfarande väldigt kär i honom. Han var min första kyss, min första pojkvän, min första allt. Vi ville inte bryta all kontakt så vi pratar fortfarande med varandra på Facebook och Skype. Det som gör allt så jobbigt är att jag hela tiden väntar på att ska logga in och när han inte gör det börjar jag istället tänka på vad han gör och med vem han är. Jag mår jättedåligt av att vänta på honom (både att få prata med honom för stunden och att han ska komma hem) men jag vet inte vad jag ska göra. Jag vill prata med honom och vara hans kompis men jag vill inte vara den personen som slösar bort all min tid på någon som inte har tid för mig. Är det fel att fortfarande ha kontakt med honom eller borde jag bara slita bort plåstret och glömma honom?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Förstår att det känns jobbigt just nu, det är smärtsamt när förhållanden tar slut och känslorna finns kvar.

Det är svårt för mig att svara på vad som är bäst just för dig i din situation men ska försöka lägga fram lite funderingar kring det hela.

Jag tror att det är viktigt att du gör det som känns bäst för dig, att sluta ha kontakt med honom kanske leder till att det blir enklare att gå vidare och fokusera på dig själv och ditt välmående.

Jag har den erfarenheten att det ibland kan det vara svårt att fortsätta vara vänner när känslorna finns kvar, men det är förstås olika från person till person och förhållande till förhållande.

En idé är kanske att du försöker prata med ditt ex om hur du känner och tycker det är, då kan ni tillsammans bestämma hur ni ska ha det för att få det att fungera och att ni båda ska må bra.

Ta hand om dig!

Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar