Frågor och svar om kärleksrelationer

4 Feb 2013, 16:00 113
Tjej, 14 år
Question


Hej jag har blivit kär. Men den personen bor i ett annat land... Vi har pratat och skypat i ungefär ett år nu vi vill verkligen träffas men de går väl inte att åka själv om man är 14 år? Tror du de kommer att hålla? Om vi väntar tills vi blir vuxna så att man kan flytta? Blir väldigt tacksam för ett svar :)

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!
Först, grattis till kärleken:-) Det hade varit bra att få reda på lite mer om din situation. Hur långt bort bor personen du är kär i? Hur personligt har ni pratat?

Jag tror att det är svårt att åka utomlands själv i din ålder, du behöver vårdnadshavares tillstånd för att göra det. Och dina föräldrar vill nog att du ska vara lite äldre för att vara trygga med att du kan åka själv. Skulle någon vuxen kunna följa med dig? Är det helt otänkbart?

Annars är nog alternativet att vänta något år tills du kan åka själv, och se hur er relation utvecklar sig. Tills dess får du försöka njuta av att vara kär på avstånd, det kan ju också vara alldels särskilt fint och värdefullt. Mejla mig gärna om du vill berätta/fråga mer.

[email protected]

Ta hand om dig och lycka till med allt
Kram!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar