Frågor och svar om allmänt om könssjukdomar

5 Apr 2001, 00:00 282
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är en tjej som har en fråga! Det är så att min pojkvän och jag har varit tillsammans i ett år nu. Tidigare hade han inte haft någon annan partner men det hade jag. Så jag gick och testade mig för en tid sedan. Det visade att allt var bra, alltså inga sjukdomar med andra ord. Nu i skolan har vi haft undervisning om sjukdomar och sånt, min pojkvän är därför helt orolig att det ska drabba oss. Är det lönt att test sig igen, eller visar det samma resultat? kram

Svar

Risken att du skulle vara smittad är mycket liten eftersom du varit och testat dig och det var negativt då. Om ni båda ändå känner er osäkra kan ni gå till er ungdomsmottagning och lämna test för Chlamydia (urinprov), ett eventuellt HIV-test görs genom blodprov.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar