Frågor och svar om kärleksrelationer

5 Feb 2013, 13:00 109
Annat, 0 år
Question


Jag har en kille. Och vi har varit tillsammans ett halv år. Vi har känt varandra ett tag, innan vi blev tillsammans. Och jag kan verkligen säga allt till honom! Vi kan prata om allt också! Och jag litar verkligen helt och hållet på honom! Men han säger liksom aldrig vad han tycker. Eller hur han känner! Han låter mig alltid bestämma vad vi ska göra, eller när vi ska äta mat. Och när jag t.ex. Frågar: "ska vi äta mellis nu?" Och då svarar han typ: "okej! Visst om du vill äta så." Då säger jag: "men är inte du hungrig?" Han: "jo men vi äter när du är hungrig!"
Och jag tycker det är väldigt jobbigt när han håller på så! Jag har försökt säga det till honom! Men han liksom fattar inte vad jag menar känns det som!

Annars är han helt underbar!!! <3

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Låter ju som ni har det toppen bortsett från att han inte säger vad han tycker. Förstår att det måste vara jättejobbigt för dig, jag tycker du ska försöka prata med honom och förklara hur du känner och att det är viktigt för dig att han också säger vad han tycker och vill.

Det kan finnas en mängd olika förklaringar till varför han inte säger vad han tycker och känner. Det bästa vore om han själv fick förklara för dig, kanske vågar han inte eller så trivs han med att inte behöva ta några beslut om vad ni ska äta/göra och så vidare.
I vilket fall som helst tror jag det är viktigt att du berättar för honom att du inte tycker om att ta alla beslut och bestämma allt själv.

Hoppas det löser sig!

Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar