Frågor och svar om kärleksrelationer

5 Feb 2013, 13:00 144
Kille, 20 år
Question


Jag behöver råd, i november träffade jag en tjej som jag blev tillsammans med hon beskrev kemin mellan oss som något hon bara hade varit med om under en gång i sitt liv innan, och att hon kunde lätt se sig leva med mig resten av livet, i december fick vi reda på att hon va gravid och vi bestämde oss för att behålla, men hennes bakgrund kom sakta fram och det visade sig att hon en månad innan hon träffa mig precis kommit ur ett förhållande där hennes kille misshandlat våldtagit henne mm, och under rättegångarna senare så blev hon anorlunda, vilket jag förstår hon började ju inse vad hon hade varit igenom, och på nyår så va vi på en fest där hon träffade en kille och eftersom att hon inte hade några kompisar här på grund av flytt genom sverige så blev jag glad att hon träffat en kompis, och hon blev så klart glad också, men när hon började vara med honom så blev hon konstig hon blev arg när jag hörde av mig medans hon va med han osv, och sedan blev det konstig stämning mellan oss, hon ville inte ha sex, klarade inte av beröring osv, hon skyllde på det som hänt tidigare i hennes liv, och jag förstod, sedan så sa hon att hon inte va redo för ett förhållande så hon tryckte bort mig från henne, så vårat förhållande va över, och efteråt så har jag fått reda på att hon va otrogen mot mig när vi va tillsammans, och det va med den sk kompisen, men problemet är att hon fortfarande har känslor för mig och visar det tydligt, när jag hälsa på här om dagen så gav hon mig en kram och sa "glöm aldrig bort att jag älskar dig", jag blev ju inte chockad eftersom jag vet att hon älskar mig, och tanken att hon varit med en annan är inte lika jobbig som det att hon trycker ifrån mig, jag vet inte vad jag ska göra vi ska ha barn tillsammans om några månader och jag förstår att hon är förstörd psykiskt efter allt som hänt i hennes förra förhållande, men jag vet inte hur jag ska göra för att ta mig vidare, båda vill att vi ska kunna ha ett förhållande igen hon har förklarat det för både mig och min syster / pappa, obs att hon inte vet om att jag vet att hon varit otrogen men råkade se en konversation mellan hon och honom genom internet, och där framkom det, jag förstår att hon är osäker i sig själv och därför söker yttre uppmärksamhet och jag är redo att förlåta henne för vad hon gjort, för jag vill kunna ha en framtid med henne och vårat barn, hur ska jag lyckas lösa detta problem, hur ska jag få henne att berätta vad hon gjort så hon kan se att min reaktion inte kommer vara så hämsk, hur ska jag göra för att hon ska kunna vara med mig igen, jag vet att det kan ta lång tid för någon att återhämta sig efter ett misshandel förhållande, men jag behöver verkligen hjälp, hon skyller på att anledningen till att hon lämna mig är mitt fel, mina brister, men jag tror innerst inne att det är för att hon inte klarar av att leva med mig på grund av det hon gjort. hur ska jag göra

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Låter som att du har det riktigt jobbigt och tufft, jag förstår att du känner att du behöver hjälp.

Jag tycker det låter som om ni/du skulle behöva få prata med någon professionell och få mer information om vilken typ av hjälp och stöd som ni/du kan få.

Mina tips är att vända er till närmaste ungdomsmottagning, där kan ni/du få prata med kurator samt få information om var ni/du kan vända dig för att få stöd. Din flickvän skulle även kunna få hjälp via olika kvinnojouren, genom att söka på nätet kan du få information om var den närmaste finns och hur ni/du kontaktar denna.

Jag tror det är viktigt att du låter det ta den tid det tar och visar att du finns där för din flickvän och ditt kommande barn. Du kan även försöka prata med henne och förklara hur du känner, det din flickvän har varit med om är traumatiskt och tar ofta lång tid att bearbeta.
För barnet skull tror jag det är viktigt att ni har en fungerande relation, hur denna ser ut får framtiden utvisa men det är viktigt att ni har ett fokus på vad som är bäst för barnet.
Att bli pappa är något väldigt stort och jag önskar dig all lycka!

Om du skulle behöva någon mer att prata med kan du alltid lägga till någon av oss nätvandrare på facebook/skype eller msn.
Mer information hittar du på vår hemsida: http://natvandrare.fryshuset.se/om-oss/vi-som-jobbar-pa-natvandrarna/


Ta hand om dig!

Varma hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar