Frågor och svar om kompisrelationer

5 Feb 2013, 17:00 432
Tjej, 15 år
Question


Hej. Jag och min kompis bråkar jämt om en del sjukt töntiga saker och låtsas som ingenting nästa dag. vi börjar glida ifrån varandra pga en annan kompis hon fått eller ja vi delar lite på henne. Jämt när vi är sura är vi tysta och pratar inte förns typ nästa dag. Jag är sjukt rädd att hon ska lämna mig när vi bråkar för jag har inte så många andra kompisar

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej.

Man bråkar med sina nära och kära, det är inget konstigt alls. Om man umgås mycket så kan det lätt bli att man bråkar lite oftare som syskon ungefär:)

Det är inte bra att bråka för mycket men det behöver inte bara vara dåligt. Det kan ofta vara så om man bråkar ofta att bråket egentligen handlar om något annat som är jobbigt men som man inte vågar bråka om eller ta upp för det är svårt eller pinsamt eller något annat. Men till sist är det så att man måste prata om det. Så frågan är kanske, varföt bråkar vi så mycket nu? är det något som behövs prata om? Kan det vara något som handlar om den nya kompisen som är jobbigt. Om ni är bra kompisar så kan det stärka er relation att prata om en svår sak.

Man kan prata med sin kompis om problemet på ett bra sätt typ, " ja tycket vi har bråkat om mycket onödigt den sista tiden, det är tråkigt. Vad beror det på tror du? " också får ni höra vad ni tycker så ni kan reda ut om det finns några problem.

Det kommer gå fint:) Ge inte upp bra kompisar, våga prata med han/henne :)

Ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar