Frågor och svar om flytningar och svamp

6 Apr 2001, 00:00 532
Tjej, 0 år
Question


Jag undrar hur man kollar om man har infektion i slidan, måste man göra en gynundersökning? Jag får väldigt mycket flytningar som luktar illa och det är väldigt jobbigt för jag vill inte att min pojkvän ens ska ta på mig där nere för att trosan blir alldeles blöt. Tack på förhand

Svar

Kvinnor har alltid flytningar som varierar i mängd, det är olika för alla kvinnor. Om man inte använder p-piller så varierar flytningen under en menscykel. Först vitmjölkig, vid ägglossning är den genomskinlig, lite seg som rå äggvita, ökar något i mängd, sedan minskar det ner, vitaktig flytning igen sedan mens. Lite sur lukt är det alltid. Om du upplever att det luktar illa och har förändrat sig i mängd; tag kontakt med din ungdomsmottagning och boka en tid för gyn-undersökning. Det kan vara någon infektion, svamp, bakterier, chlamydia. En gyn-undersökning är inte så jobbig som du tror. Läkaren/ Barnmorskan informerar dig om hur det går till. Det är ej smärtsamt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar