Frågor och svar om Ångest

7 Feb 2013, 11:00 241
Annat, 0 år
Question


Hej, igår var jag var med två kompisar.. När dem gick iväg och gjorde något för de trodde jag sov så började jag tänka, och min blick fäste sig på ett speciellt ställe rakt fram, jag började hyperventilera och kunde typ inte röra mig eller forma några ord och sen fick jag knappt någon luft när jag andades. Jag började se syner när jag tog självmord. Precis när dom kom tillbaka höll jag på att förlora synen typ, jag såg bara som en cirkel rakt fram och sen blev det vitt runt om. Jag hörde typ bara inuti mig själv och sen när någon prata så hörde jag det. Men dom kanske ställde två frågor, jag vet inte hur många, men det kändes som flera hundra vart efter varann. Jag ville svara på den enas fråga om jag fick luft, jag ville säga att det var svårt, men jag kunde inte prata. Vad är det som händer? Vad ska jag göra? Det har hänt ungefär 2 gånger innan de senaste 3 månaderna :(

Svar
Arlene Chelsea Larsson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Nu är det ju lite svårt att svara på om det var sömnparalys du upplevde eller Hallucinationer/Vanföreställningar, men det låter närmast sömnparalys faktiskt.

Sömnparalys är när kroppen inte riktigt vaknat till fast hjärnan har det. Vissa människor kan få hallucinationer av olika slag när de är i sömnparalys. Det är inget farligt och händer nästan alla någon eller några gånger i livet.
Oroa dig inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar