Frågor och svar om graviditet

6 Apr 2001, 00:00 146
Annat, 0 år
Question


hej tack för att du vill läsa min fråga?? jo det är så för en månad sen blev jag av med oskulden och hade inget skydd....vi låg med varandra två gånger...och han spruta i mig båda gångerna...så jag trodde att jag var med barn...men en eller två veckor efter fick jag min mens...så vad betyder det?? är jag med barn eller inte...ska jag ändå gå och kolla mig???...skulle va tacksam om du svara för jag har ingen att vända mig till.....tack i förhand....

Svar

Om du hade mens som vanligt är du troligtvis inte gravid. Om din mens däremot var liten, är det en större risk för graviditet. Tag kontakt med din ungdomsmottagning och gör en graviditetstest ( urinprov ), eller köp en grav.test på Apoteket. -Använd gärna kondom nästa gång, det skyddar både mot graviditet och könssjukdomar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar