Frågor och svar om kärleksrelationer

11 Feb 2013, 12:00 448
Tjej, 14 år
Question


Jag har världens finaste vänner & har folk som bryr sig om mej runt omkring mej hela tiden, jag är bra på fotboll & många vet vem jag är men jag är inte lycklig! Jag går runt & känner hela tiden trycket mot mitt bröst. Jag & en kille har känt varandra sen vi va små & vi är bästavänner, vet inte vad jag skulle göra utan honom men nu har han blivit tillsammans med min bästa tjejkompis & jag tycker de är såååå jobbigt! Dom blev tillsammans så fort, jag hann inte smälta allt, visue knappt att dom ens höll på & jag vet inte hur jag ska ta de heller. När jag ser på dom ser jag inte mina vänner, och när jag pratar med mina andra kompisar så säger dom bara åt mej att sluta vara så töntig, vad spelar de för roll liksom? & när jag pratar med honom om de säger han samma sak, att jag ska sluta vara så töntig & on jag förstör något mellan dom så skulle han bli jävligt arg, Jag vill inte förstöra mellan dom, men jag klarar inte av att de på dom & jag vill inte förlora något av dom! Båda två är två av mina allra finaste vänner, när jag pratar med henne så säger hon att hon förstår mej & om jag hade varit där hon var & hon där jag va så skulle hon va arg & besviken på mej med. Sen är jag avundsjuk också, jag har aldrig varit kär & aldrig myst med någon som jag tyckt om, bara med såna som jag faktiskt inte bryr mej om. Jag känner mej värdelös för jag hittar aldrig kärlek, jag vill med älska någon & vill inte vänta. Jag vet tt kärlek kommer men jag är trött på att gråta & jag är trött på att känns mej äcklig, jag vill veta att någon alltid älskar mej oavsett vad. Allt är skit, vet inte vad jag ska göra. Varje rörelse jag gör blir fel

Svar
Nätvandrarna
Fryshuset

Hej!

Jag förstår att det känns jobbigt, det är inte alltid lätt när två nära vänner blir kära i varandra och man själv blir lämnad lite utanför.

Du skriver att du har pratat med en av dina vänner om att du tycker att det hela är jobbigt, och att de har reagerat lite olika på det.

Jag tror det är bra att du har berättat hur du känner men samtidigt måste du acceptera att de har blivit kära i varandra.
Även om de nu är tillsammans så är de fortfarande två av dina bästa kompisar. Kanske kan ni hitta på något alla tre tillsammans eller så kan du träffa dem en och en om du tycker det är jobbigt att umgås med dem som ett par.

Att må dåligt över att inte har hittat kärleken är inte ovanligt och du är fortfarande väldigt ung, förstår att du har hört det förut men kärleken kommer när den kommer. Att du inte har hittat någon som du är kär i är verkligen inte någon att känna sig värdelös över!
Det viktiga är att du mår bra i dig själv. Älskad kan man bli av många och inte bara av någon som man är kär i, till exempel sina kompisar eller sig själv.

Om du känner för att prata med någon kan du surfa in på http://natvandrare.fryshuset.se/om-oss/vi-som-jobbar-pa-natvandrarna/ och maila eller lägga till oss på facebook/msn eller skype.

Varma Hälsningar

Amanda Andersson
Nätvandrarna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar