Frågor och svar om menstruation

6 Apr 2001, 00:00 116
Annat, 0 år
Question


Hej, Jag är 15 och fick mens för ca 3 år sen.... Sedan dröjde det ett tag (nästan 1 år) innan jag fick den igen, och då hade jag den ganska så oregelbundet ett tag. Men nu har jag snart inte haft den på mer än ett år till. Jag är så orolig över att jag inte ska kunna få barn... Jag onanerar, vilket jag ångrar, varenda gång efteråt, att jag har gjort det. Kan det spela någon roll? dessutom luktar det lite illa efter att jag har gjort det. Jag är också kissnödig hela tiden, har varit på vårdcentralen, men jag hade inte urinvägsinfektion. Jag är oskuld, så det kan inte vara klamydia.
Jag är så orolig... Hjälp mig!
Kram E

Svar

Det är inget fel i att onanera. Det är helt naturligt, och inget alls du behöver skämmas över. Att din mens är oregelbunden beror troligtvis på att du inte har ägglossning. Ibland kan detta bero på övervikt alt. kraftig viktnedgång, stress m.m. Tag kontakt med din ungdomsmottagning. En utredning kan behöva göras om varför din mens hoppar över.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar