Frågor och svar om kompisrelationer

11 Feb 2013, 19:00 427
Annat, 0 år
Question


hej Maria. Jag behöver ditt råd.

Jag har en kompis som har ett problem. Hon tänder på fel killar, killar som behandlar henne som en sexleksak. För några veckor sedan träffade hon en kille som heter "X" som är det största aset man kan tänka sig. Han charmade henne, och hon föll för honom. Han är en player och behandlar tjejer som skit efter att han har legat med dem. De började med att ha telefonsex och han skickade massa bilder på sin kuk till henne men hon skickade ingenting till honom.

Efter någon vecka så träffades de och det slutade med att hon sög av honom. Hon berättade det bara för mig och en tjej till som hon litar på.

Det blev värre och värre. Hon träffade honom, sög av honom och hade sex med honom utan kondom. Respektlöst. Efter det här började han hota henne om att han skulle skriva saker om henne på facebook om hon inte skickade bilder. Hon vägrade skicka bilder och "X" struntade i att skriva någonting. Dan efter träffades dem och hade sex. Sedan gick de hem till hans kompis "Y" och gav henne massa vin. Min kompis blev väldigt full medan killarna var bara lite påverkade. hon och "X" gick in på "Y":s rum och hade sex. "Y" kom in i rummet och hakade på. De hade trekant och min kompis var helt borta så hon fattade inte vad som hände. De kastade henne fram och tillbaka i olika ställningar och båda kom i henne, ingen av dem hade kondom. När "Y" stoppade in sin kuk i hennes analhål så fick hon så ont att hon började gråta, då slutade de. Min kompis såg inte det här som en våldtäkt, men det gjorde killarna så "X" började hota henne igen. Han sa att om hon anmäler eller säger det här till någon skulle han skriva hela historien på facebook.

För några dagar sedan bad han henne att skicka bilder på henne till honom vilket hon vägrade. Han hotade då henne igen och hon gick med på att träffa honom istället. De träffades först på natten samma dag och han tog med henne till "Y" och sa hon väldigt tydligt nej så de lät henne vara. Dagen efter träffades de igen tidigt på morgonen innan skolan. De hade sex igen utan kondom och hon sög av honom igen. Enligt henne var han jättegullig och hon förlåter honom.

Jag skulle gärna vilja ha råd om vad jag ska göra. Hjälp mig att hjälpa henne!

Tjej, 16

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
att hota/pressa en annan person till att ha sex med en, är inte ett beteende som är okej. När det gäller sex så är det viktigt att de som har sex tillsammans är med på och vill det, annars ska man inte ha sex. Det kan man läsa mer om till exempel här: http://www.umo.se/Vald--krankningar/Sexuella-overgrepp/ och här: http://www.okejsex.nu/.
Som vän så kan du till exempel lyssna och finnas där, berätta att du är orolig för henne, som du uttrycker i ditt brev.
Det finns olika ställen dit både du och din kompis kan vända er för att prata med någon. Dels finns det ställen dit man kan ringa eller gå till om man vill prata med någon irl. Ett sådant ställe är ungdomsmottagningen. Man kan också vända sig till skolkuratorn, skolsköterskan, eller en vårdcentral. Vill man prata med någon på internet så finns det olika sidor där du kan chatta. Några exempel är Tjejzonen (http://www.tjejzonen.org/), Nätvandrarna (http://natvandrare.fryshuset.se/om-oss/vi-som-jobbar-pa-natvandrarna/) och BRIS (http://www.bris.se/?pageID=327).

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar