Frågor och svar om missnöje med kroppen

26 Feb 2013, 15:00 235
Tjej, 12 år
Question


Hej jag är 12 år, jag mår inte bra i mig själv. Jag väger 58 kilo. gråter ofta för min vikt. Kallar ofta mig själv tjock, och alla mina vänner säger att jag är helt normal och jag vet inte vad jag ska göra! :( Hjälp mig.

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Låter som om du har det riktigt jobbigt och skulle behöva prata och berätta för någon vuxen som du har förtroende för om hur du mår och känner. Denne vuxna kan till exempel vara en förälder, lärare, mentor, skolkurator, skolsköterska eller någon på närmaste ungdomsmottagning. På http://www.umo.se hittar du var närmaste ungdomsmottagning finns.

Det behöver inte alltid kännas som du känner och det finns massa bra hjälp att få, om du tycker det skulle kännas jobbigt att prata med någon direkt kan du alltid chatta med oss på Fryshusets Nätvandrare. Oss hittar du på: http://natvandrare.fryshuset.se/.

Ta hand om dig!

Varma Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar