Frågor och svar om piercing och tatueringar

28 Feb 2013, 11:00 300
Annat, 0 år
Question


Hej!
Sen jag var 17 år har jag viljat pierca mig på överläppen!
Problemet nu är att jag inte har så mycket pengar för att göra det på en salong, men jag undrar ifall vart man kan köpa billiga kanyl på nätet och ifall det finns någon möjlighet att köpa bedövning , riktig bedövning alltså! För grejen är den att jag är jätte känslig, räcker bara att jag petar mig bara med fingret på t.ex armen och jag får ont direkt, ch nu om det kommer göra ont, så spyr jag direkt, det är jag säker på.
Tack för svar!
¨Mvh.
Natha

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Anledningen till att det kostar lite mer att gå till en bra studio är att de har höga krav på hygien och kunnande. Jag tänker att om du är så smärtkänslig som du säger, så är det en väldigt dålig idé att försöka pierca dig själv. För att inte tala om att det gör ont att få bedövning. Att beställa någon form av smärtlindring via nätet kan bli hur farligt som helst eftersom du inte har en aning om vad det egentligen är för något.

Istället för att försöka få det så billigt som möjligt, spara ihop pengar och gå till en bra studio.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar