Frågor och svar om cannabis

28 Feb 2013, 11:00 231
Tjej, 15 år
Question


i mitt liv har jag alltid vart ensam på något sett klarat mig själv och nu har ja börjat röka och dricka, har även rökt på ett antal gånger och nu har ja lixom fastnat i hela skiten de suger verkligen men ja orkar inte me mitt liv. min syster dog i överdos och ja kommer snart göra de med HJÄLP !

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Det låter som om du verkligen behöver någon pålitlig att prata med. Det är ett bra första steg att kontakta oss. Jag hör ju på dig att du verkligen vill göra något åt situationen. Att prata öppet med en vuxen du litar på brukar vara ett bra första steg.
Gå igenom vilka som finns runt dig. Kanske finns det någon i släkten, någon väns förälder, en lärare, ungdomsmottagning etc.
Det finns även stödchat hos oss på Fryshuset/Vändpunkten. Jag finns på skype varannan söndag. Du kan adda ulfzetterman1. Det finns även andra online som tex UMO.

Var rädd om dig

Uffe

Var rädd om dig

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar