Frågor och svar om svartsjuka

28 Feb 2013, 11:00 243
Annat, 0 år
Question


Hej. Tänkte bara skriva av mig lite då jag är väldigt plågad av min tjejs tidigare liv. Vi har bara varit tillsammans i en månad och hon berättade innan vi blev tillsammans att hon var en sexmissbrukare. Hon sa att hon kunde vara uppe flera nätter och hade en fetisch för att ha gruppsex med många killar samtidigt. Nykär som jag var tänkte jag inte så mycket på det o ville bara bli tillsammans med henne, men nu efter en månad känns det lite oroligt om hon kommer vilja återgå till sitt gammla liv eller nått sånt. Jag sitter ofta på kvällarna och tänker hon med 5 andra killar, den tanken får mig att vara vaken hela natten.

Har pratat lite med henne om det och hon säger att hon inte ska gå tillbaka till sitt gammla liv och hon har tagit bort alla nummer till killarna samt konton på internet. Hon säger också att hon aldrig skulle kunna vara otrogen mot mig, hon hatar otrohet (vem gör inte det?)... Men tanken som sagt dödare mig långsamt.. Har du några tips på hur jag ska kunna övervinna detta för jag älskar verkligen denna tjej..

Känns också jobbigt om jag skulle ta upp detta samtalsämne igen för hon kanske tror jag är en riktigt bra kille som kan se över hennes tidigare liv och ge henne en chans... men det är lättare sagt än gjort. Hoppas ni förstår mig

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Låter som du har många funderingar just nu, det är inte helt ovanligt att ens partners tidigare sexliv kan ligga och skava lite.

Men jag tror att det är jätteviktigt att man försöker att se förbi detta och inte fokusera på det som tidigare har varit utan att blicka framåt.

Din flickvän har sagt att hon inte kommer gå tillbaka till sitt gamla liv, och att hon inte kommer vara otrogen. Jag tror det är viktigt att du litar på din flickvän och om du verkligen älskar henne måste du hitta ett sätt att försöka hantera hennes förflutna.

Hennes förflutna är inte något som kommer försvinna utan något som du måste acceptera om ni ska vara med varandra, om det skulle kännas bättre kanske du kan prata med henne om din oro att hon skulle vara otrogen eller gå tillbaka till sitt gamla liv. Men som jag skrev förut är det viktigt att ni i ert förhållande känner att ni kan lita på varandra.

Ta hand om er!

Varma Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar