Frågor och svar om depression

28 Feb 2013, 14:00 148
Annat, 0 år
Question


Hej

Jag känner mig som en Zombie i sinnet.
Har spelat mycket dator under min uppväxt.
Känns som jag bara stirrar igenom allt och jag känner
nästan ingenting, förutom empati. finns inte heller såmycket som jag tycker är roligt. använder inte mycket ansikts uttryck. känslor jag brukade kunna känna verkar ha frusit till is.
har inga kompisar men känner inget behov av det heller längre.
Jag är van vid det eller vad man ska kalla det för.
som en robot nästan.

är det en form av deppression eller har hjärnan utvecklat mer med använda bara synen än sociala förmågor ? jag gillar inte att jag är sån.

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Jag tycker det är jättebra av dig att skriva in till oss, att gå runt och känna sig som en zoombie i sinnet är inget som någon ska behöva göra.

Jag tycker det låter som du ska skulle behöva prata med någon professionell om hur du mår och känner dig. På både ungdomsmottagning eller vårdcentralen finns det bra stöd och hjälp att få, och möjligheten att få prata med någon.
Närmaste ungdomsmottagning hittar du lätt via http://www.umo.se.

Det är svårt för mig att avgöra om du lider av någon form av depression, men på hur du beskriver det låter det som om det kunde vara det. Det är därför det är viktigt att du går och pratar med någon professionell så du kan få den stöd och hjälp du behöver för att må bättre.

Om du vill kan du även chatta med oss på Fryshusets Nätvandrare, oss hittar du på oss: http://natvandrare.fryshuset.se/

Ta hand om dig!

Varma Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar