Frågor och svar om kärleksrelationer

4 Mar 2013, 10:00 148
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har en fråga.
Det finns en kille i min klass som jag börjat gilla.
Men problemet är att jag inte vet hur han känner!
Ibland tittar han på mig och ler. Men ibland bara tittar han med typ uppspärrade ögon (typ som: "är du dum i huvudet"-blicken.)
Men oftast bara tittar han med ett sånt attraktivt halvleende.
Han har liksom en speciell personlighet, då han kan bli helt konstig och säga konstiga saker.
Han gillar aldrig mina bilder på facebook eller något.. Men om han tittar på mig ganska ofta, tycker han jag är ful då? För jag hade aldrig tittat mycket och länge på en kille jag tycker är ful!
Ibland smsar jag honom. Bara ett enkelt "hej".
Men oftast svarar han inte mig. Utan bara läser det utan att svara mig!
Men vi snackar lite i skolan om allt möjligt! Hans vänner från hans gamla skola har jag bra kontakt med och dom berättar exakt hur han är när han är kär!
Han försöker liksom spela cool, har dom sagt.
Och det känner jag att han gör på ett sätt när jag är där.
Problemet är ju bara att jag inte vet vad han känner!
Och imed att vi inte smsar så vågar jag inte säga något!
Så.. Vad tror ni han känner?
Ni äger! Hoppas ni ser detta och svarar! Kram :)

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vad härligt att du börjar bli förtjust!

Det är jättesvårt för mig att svara på vad killen i frågan känner, det bästa jag tror du kan göra är att lite på din magkänsla och ta det därifrån.

Jag tror även att det kan vara en bra ide att du ger killen utrymme att känna efter om han känner något eller inte, kanske ska du vänta med nästa sms tills han skickar något?

Men det är som sagt jättesvårt för mig att svara på vad som är bäst just i ditt fall.

Du skriver att du har bra kontakt med hans vänner från hans gamla skola, finns det någon chans att de vet vad han känner?

Om du känner att det är rätt läge tycker jag även att du kan försöka prata med honom om vad du känner och se om han känner detsamma. Eller kanske fråga om han vill hitta på något?, och sedan ta det därifrån.

Om du skulle fråga honom rakt ut vad han känner eller om han vill hitta på något tror jag det är viktigt att du är beredd på hans svar, både om det är ja eller nej.

Ta hand om dig och hoppas att det löser sig.

Varma Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar