Frågor och svar om kärleksrelationer

4 Mar 2013, 13:00 151
Tjej, 13 år
Question


Hej. Jag och min bästa kompis är kär i samma kille. Han heter Jeppe. Jag vet att Jeppe inte gillar min kompis men jag har trott att han inte gillar mig heller. Men för ett tag sen sa han att han älskar mig och är kär i mig. Vilket jag förstås är jätte glad över. Men jag vet inte hur jag ska säga till min kompis att jag och Jeppe älskar varandra? Snälla hjälp!

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Är alltid problematiskt när två kompisar blir kära i samma kille. Det viktigaste när sådant händer är att man pratar med varandra om vad det är som händer och hur man känner.

Jag tycker du ska förklara situationen för din kompis direkt och berätta att du ör orolig för hur hon ska reagera. Jag tror också att det är viktigt att du försöker sätta dig in i hennes situation, hur skule du reagera om det var hon och Jeppe som var kära i varandra. Och hur skulle du vilja att hon berättade det för dig?

Utifrån det kan du sedan bestämma dig för hur du ska berätta det för henne.

Det finns inga direkta svar på hur man ska berätta något sådant för sin kompis men jag tror att det viktigaste är att man är ärlig och öppen med vad man känner. Man väljer ju inte vem man blir kär i och ibland händer det att någon blir ledsen.

Ta hand om dig och din kompis och hoppas det löser sig!

Varma Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar