Frågor och svar om att bli kär i sin kompis

5 Mar 2013, 13:00 572
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är kär i en kille som jag har varit kompis med i ungefär 2.5 år. Jag har varit kär i honom ungefär så länge också men aldrig vågat säga det. Men nu är det så att jag misstänker att han är intresserad av en annan tjej som bor i England. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag skulle kunna fråga en av hans kompisar om det stämmer men då är frågan, om det stämmer, borde jag berätta för killen hur jag känner i alla fall? Jag tror inte att jag kommer vilja göra det om jag vet att han inte kommer vilja vara med mig. Eller ska jag strunta i att ta reda på om min misstanke stämmer och försöka visa för honom hur jag känner ändå? Vad tycker ni är det bästa att göra?
Tack på förhand för svar!

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Tack för att du mailar in till oss med dina funderingar.

Det är svårt för mig att ge några konkreta råd och tips om vad som är bäst att göra, den som sitter på de bästa svaren och har kunskap om situationen är du själv :)

Men jag ska försöka göra mitt bästa och komma med lite tankar som förhoppningsvis kan hjälpa dig.

Jag tänker att det bästa är att försöka prata med killen om hur du känner, genom att berätta det för honom får han får möjligheten att veta vad du känner inför honom, kanske känner han detsamma.

Detta kan dock leda till att det kommer fram att han bara är intresserad av att vara din kompis. Men då slipper du leva i ovissheten och det kan hjälpa dig att komma över honom.

Hoppas att mina tankar hjälpte dig lite och att det löser sig med killen!

Varma Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar