Frågor och svar om piercing och tatueringar

5 Mar 2013, 15:00 500
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag piercade näsan för någon dag sedan och kan väl lägga till att det tyvärr gjordes med pistol trots att jag visste riskerna, dock var pistolen ändå anpassad för näsa, alltså inte en vanlig öronpistol. Men hur som helst, jag undrar jag ska rengöra piercingen på insidan av näsan. På utsidan använder jag någon vätska från barbarella, men på insidan har jag hittils bara rengjort med vatten på en tops. Kan jag använda barbarella-rengöringsvätskan inne i näsan också? Tack i förväg!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är ju det här som är problemet med att inte ta hål på en riktig piercingstudio, oftast får man inga skötselråd. Men gjort är gjort. Det jag tycker att du kan göra är att köpa renässans saltlösning på apoteket och spraya (det är som nässpray.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar