Frågor och svar om träning

8 Mar 2013, 12:00 252
Annat, 0 år
Question


Hej!

Vet du om det finns några bra sporter där man kan efter ett tag få hyfsat synliga magmuskler? Förutom thaiboxning??

Tacksam för ett superbra svar. :)

Tjej, 16

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Alltså, spontant skulle jag säga att friidrottande tjejer ofta har förhållandevis synliga magrutor och fina kroppar (min åsikt). Men hur synliga ens magrutor blir är smått individuellt. Det beror också lite på ens ålder - samt hur man tränar. Alla sporter som kräver bra bålstyrka kommer ju dock att ge dig någorlunda magrutor allteftersom. Du får ha lite tålamod. Sedan får du helt enkelt fundera på vad du tycker är roligt, och utgå från det. Skidor är en annan sport som kräver bra stabilitet i bålen.

Ett tips kan ju vara att googla olika idrottstjejer som du tycker har fina kroppar, och läsa vad/hur de tränar.Men om du gillar Thaiboxning - kör på det! Det ger en allsidig träning. Glöm inte heller att du kan fråga en PT eller liknande vilka mag- och ryggövningar etc. som är lämpliga för just dig.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar