Frågor och svar om kärleksrelationer

11 Mar 2013, 11:00 564
Kille, 14 år
Question


hejsan, jag & min nästkusin vi gillar varandra & vi har känslor för varandra.. vi undrar just nu om det går att va tsm fast man är nästkusiner?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Låter som om ni har lite funderingar som ni skulle behöva ha svar på.

I Sverige är det inte förbjudet att gifta sig med sin nästkusin, det är inte alltså olagligt på något sätt att vara tillsammans med sin nästkusin och det räknas inte som incest.

Att vara nästkusin innebär att man är relativt långt ifrån varandra i släktträdet och det finns många människor som råkar bli kära i sina nästkusiner och blir tillsammans.

Dock tror jag att ni ska vara beredda på att en del människor kan höja lite på ögonbrynen åt att ni är tillsammans och är nästkusiner, men det tycker jag inte är något ni ska bry er om.

Ett tips kan vara att prata med era föräldrar om hur ni känner och att ni vill vara med varandra.

Jag tycker att om ni är kära och glada så finns det inte något hinder för er att vara tillsammans.

Ta hand om er!

Varma Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar