Frågor och svar om få kontakt

13 Mar 2013, 22:00 351
Annat, 0 år
Question


Hej jag är en tjej på 14 år. Jag har varit olycklig kär i nästan två år men känner verkligen att jag vill berätta för honom! Vet dock inte hur jag ska börja! Jag hittar så många fina ord för honom men jag vet ändå inte heller hur jag ska börja och jag känner mig lite rädd. Tänk om jag fejlar.. Jag vill berätta för honom för jag älskar honom av hela mitt hjärta och det är viktigt för mig! Det måste verkligen ut, allting. Kan du ge mig tips kanske?
Tack på förhand.

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
Känner du den här killen, det vill säga har ni någon slags kontakt i nuläget? Annars finns ju möjligheten att försöka bli vän med honom och på så sätt lära känna honom närmare och sedan om det fortfarande känns som att det är det är det du vill, säga till honom vad du känner. Om du känner att du vågar och vill fråga om han vill hitta på något, till exempel fika, gå och bowla, plugga tillsammans eller något annat, så är ju det också ett möjligt alternativ :-) Det finns många olika sätt att ta kontakt och vad som känns rätt för dig kan bara du komma fram till.
Om ni inte känner varandra alls, om ni till exempel aldrig har pratat med varandra kan ju en början till att skapa kontakt vara att till exempel att söka kontakt med honom genom att säga hej, söka ögonkontakt, börja prata om något eller liknande.
Är det så att det är någon som du redan känner och brukar träffa kan du kanske fundera lite på i vilket sammanhang och hur du skulle vilja berätta för honom. Till exempel, var skulle kännas bra att vara och vad skulle du vilja berätta. Känner du att du vill ta det lite lugnt och berätta lite grann, vad vill du att han ska veta och vad vill du inte säga. Det kan kännas skönt att tänka igenom saker och ting lite grann, så att man känner sig lite förberedd, men när man väl är i en sådan situation att man berättar om sådana känslor för någon så kan man ju inte planera exakt hur det blir, hur det känns och hur personen reagerar och tar emot det man säger.
En sida med information och tips om kärlek jag kan tipsa om är http://www.umo.se/Karlek--vanskap/Foralskelse-och-karlek/

Lycka till och ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar