Frågor och svar om få kontakt

13 Mar 2013, 22:00 408
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag vill bara fråga om en lite sak.
Jo det är så att jag har blivit kär i en kille och har går i 7:an och jag går i 5:an. Hur ska jag ta kontakt med honom. Svar mig snälla på min mial

Kille, 11

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
att ta kontakt och visa någon att man tycker om den kan kännas både spännande och nervöst. Vilket sätt man vill ta kontakt på beror ju på vad som känns bra för en själv. Några exempel på saker man kan göra för att ta den där första kontakten är att säga hej, söka ögonkontakt, le, börja småprata om något vardagligt, som skolan eller vädret eller skolmaten. Vissa tycker att det känns bra att lära känna personen lite först, känna efter hur det känns och sedan om man fortfarande känner på samma sätt som innan, berätta om sina känslor. Andra vill säga det mer direkt, eller kanske börja med att fråga om personen vill hitta på någonting på fritiden och eventuellt skapa en kontakt på det sättet. Det finns många olika sätt att ta kontakt och vad som känns rätt för dig och hur du vill göra kan bara du komma fram till.
Fundera på och känn efter, vill du ta kontakt, i så fall vilka tillfällen och möjligheter finns då du skulle kunna ta kontakt, till exempel på vilken plats, och på vilket sätt skulle kännas bäst för just dig att ta kontakt?

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar