Frågor och svar om koncentrationssvårigheter

14 Mar 2013, 11:00 208
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är en 14 årig kille som har autism. Jag blir mobbad i skolan och har det jobbigt hemma, i skolan så funkar saker sällan. Jag kan inte koncentrera mig för många killar i klassen håller på och stör. Jag har varit på bup, och andra saker men ingen har hjälpt mig på det viset att det sker någon förändring. Lärare och rektorer säger bara att de tar det på största allvar. Jag vet inte vad jag ska göra! Jag mår jätte dåligt ibland!
Vad ska jag göra?

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej kille 14 år!

Jag har hört mig för här på Fryshuset kring det du har skrivit, därför har det tagit lite tid innan jag svarade.
Du tar upp flera allvarliga saker, dels att du är mobbad i skolan och att du inte får den hjälp du behöver, dels att du har det jobbigt hemma.

Först det här med skolan och din koncentration. Du har RÄTT till hjälp utifrån de behov du har, och sklan ska sluta prata och agera. På Fryshuset har vi en Aspberger/Autism - skola och jag har hört mig för med en lärare där, han vill att du mejlar honom så berättar han mer om vilka rättigheter du har i skolan. mejla honom: [email protected]

Att du blir mobbad i skolan är en annan sak som skolan måste ta itu med. Har du berättat för någon vuxen i skolan om detta? Om inte måste du göra det, vänd dig till någon i skolan du litar på. Får du ingen hjälp av skolan kan du behöva överväga att byta skola, för din egen skull. Men jag hoppas innerligen att de tar itu med mobbningen, det har skolan skyldighet att göra. man kan också anmäla en skola som inte gör det.

Du får gärna mejla mig mer kring din hemsituation. På vilket sätt är det jobbigt hemma? : [email protected]

Kämpa på, du ä jättemodig som hörde av dig och du har rätt att ha det bra, både i skolan och hemma!

KRAM!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar