Frågor och svar om Ätstörningar

14 Mar 2013, 21:00 155
Tjej, 18 år
Question


Jag vet inte längre hur jag skall göra med mig själv. Varje dag, varje minut så tänker jag på vad jag ska äta och inte äta. Hur jag ser ut osv. Jag har inte njutit av något jag ätit på riktigt länge, och efter jag ätit om det bara e en väldigt liten portion med grönsaker eller något liknande så mår jag dåligt. Jag gillar inte känslan av att känna mig mätt, då känner jag mig plofsig och tjock. Vad jag än gör, om jag nu skall städa, gå på stan eller något vardagligt så tänker jag på att det plussar på viktnedgången, jag ser mig inte själv tjock, men jag ser mig aldrig smal heller. Man kan både se min ryggrad och känna den och se många andra ben i kroppen som inte "kan" synas om man är lite större. Jag är aldrig nöjd, hur ska jag göra? När ska det ta slut? Jag väger 60 kilo och är 1.65.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Du ska absolut inte behöva känna så som du gör nu. Jag råder dig varmt att söka hjälp och inte gå och bära det här ensam.

Läs mer om vart man kan få vård på abkontakt.se.
Du kan också höra av dig till vuxenpsykiatrin då du är över 18 år. Läs på och känn efter vad som passar just dig och skaffa sedan hjälp.

Det går att bli av med alla de här tankarna. Man behöver dock reda ut grunden till det. Varför du mår så dåligt med dig själv och kroppen.

All värme på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar