Frågor och svar om missnöje med kroppen

15 Mar 2013, 11:00 211
Tjej, 15 år
Question


I min kompiskrets är väger jag mest och har minst bröst. Det är svårt att hålla uppe självkänslan, vad ska jag göra?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vad bra av dig att skriva in till oss.
Alla människor ser olika ut och är olika, det viktigaste är att man försöker bli vän med sig själv och hur man ser ut.

Det är inte alltid lätt då vi lever i ett samhälle med en mängd föreställningar om hur man ska se ut, vara och bete sig.

Ibland kan det vara skönt att prata med någon om hur man mår och känner och jag skulle tipsa dig om att försöka prata med någon vuxen som du har förtroende för.

På varje skola brukar det finnas en skolsköterska eller en skolkurator som kan ge stöd och hjälp. På ungdomsmottagningen finns det även kuratorer som man kan få prata med och få stöd. På http://www.umo.se hittar du var närmaste ungdomsmottagning ligger, där finns även annan hjälp och stöd.

Du kan även chatta med oss på Fryshusets Nätvandrare, oss hittar du på: http://natvandrare.fryshuset.se/om-oss/vi-som-jobbar-pa-natvandrarna/

Ta hand om dig!

Varma Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar