Frågor och svar om kompisrelationer

18 Mar 2013, 14:00 255
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag lever på mitt dåliga självförtroende, känns det som. Jag är som född avundsjuk, jag behöver en bästa vän som kan hjälpa mig i svåra situationer via kik eller sms eller så. Jag skulle göra vad som helst för att få en bra vän, det spelar ingen roll vart hon/han bor, men kommer jag någonsin hitta någon? Jag blir avundsjuk när personer till mina nära vänner skriver saker på instagram som "xoxo love u so much" "kommer alltid finnas där för dig" "älskar dig bästavän", även om jag inte visar det. Jag la upp en bild på instagram som visade ett öga med en tår, och taggade #Imissyousomuch, och #comebacktous. Jag fick då en fråga av en av mina "vänner" som löd: "din mormor?" Och jag svarade "ja :'(" Jag hade då hoppats på ett "åh vad synd" eller något i den stilen, men fick ett enkelt "ok". Jag blev ännu mer ledsen. Känner att jag inte orkar mer snart, vill dö, ta självmord eller något sånt. Tack :)

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vad bra att du skriver in till oss. Utifrån det du skriver låter det som om du mår väldigt dåligt.

Du skriver att du inte orkar mer och vill dö, att önska sig något sådant är väldigt allvarligt och jag tycker det låter som om du skulle behöva prata med någon professionell om hur du mår. Exempel på sådana personer är skolsköterskan, skolkuratorn eller någon på ungdomsmottagning.

Har du pratat med dina vänner om att du känner dig lite övergiven av dem? Hur tror du att de skulle reagera?
Kanske är det något som ni tillsammans kan prata om och hitta en lösning på?,
Att kompisar har andra vänner som de tycker om är något som man får leva med, men kanske känns det bättre om de får reda på hur du känner så de kan tänka på det.

Det brukar oftast kännas bättre att dela sin känslor med någon annan,och genom att prata om hur du mår kan du få den hjälp och det stöd som du behöver.

Om jag har förstått dig rätt så känner du dig ensam och avundsjuk på dina kompisar som har andra vänner, att känna sig ensam och ledsen över att ens kompisar har andra vänner är inget ovanligt. Men när det får en att må så dåligt som du skriver och att du inte vill leva längre så tycker jag verkligen att det är något som du ska försöka prata med någon om. Det kan bli bättre!

Om du vill chatta med någon av Fryshusets Nätvandare så hittar du oss här: http://natvandrare.fryshuset.se/om-oss/vi-som-jobbar-pa-natvandrarna/

Ta hand om dig! Och tveka inte att höra av dig till oss.
Jag heter amanda.andersson.fryshuset på skype :)

Stor Kram

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar