Frågor och svar om kärleksrelationer

21 Mar 2013, 13:00 199
Annat, 0 år
Question


Jag har ett problem, eller snarare något väldigt bra som för med sig ett ganska stort problem.

Jag har nästintill alltid vetat att jag är gay. Inte genom att jag är på något särskilt sätt utan snarare genom att medan killarna i min ålder intresserat sig för tjejer så har det alltid varit killar för min del.

Men helt säker har jag aldrig varit, tills nyligen då jag träffade en kille som jag genast blev blixtförälskad i.

Problemet är att jag aldrig träffat honom IRL. Utan det har altid varit skype eller annat som gällt för oss.

Vi vill träffas IRL och ser vår chans på det stundande påsklovet. Men det är där jag vet att det kommer ta tvärstopp.

Jag känner mina föräldrar, de är väldigr paranoida med allt som har med internet att göra. Då inte sagt att jag litar blint på alla jag möter på nätet, snarare tvärt om.

Men ändock, jag vill så gärna träffa honom. Men mina föräldrar kommer troligen inte låta mig göra det bara på grund av att vi inte redan kände varandra vid sidan av nätet när vi träffades...

Finns det något jag kan göra?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan!

Vad roligt att du är kär, att vara kär är en fantastiskt känsla.

Jag förstår att du verkligen vill passa på att träffa din kärlek utanför nätet, första gången man träffar någon från nätet kan det som du skriver vara bra att vara försiktig. Så kan på så vis förstå att dina föräldrar kan vara oroliga över att du ska träffa någon du pratat med på nätet utanför nätet.

Har du försökt prata med dina föräldrar om hur du känner?
Kanske kan ni komma fram till en lösning tillsammans, antingen att någon av dina föräldrar kan följa med och kolla läget lite diskret första gången ni ses eller att ni träffas ute på en öppen plats som till exempel ett kafé.

Något som är jätteviktigt att ni inte träffas ensamma eller hemma hos någon första gången ni ses, även om det oftast är så att den personen man träffar är den som den har utgett sig för på internet så är det inte värt att chansa.

Mitt tips till er är att om ni bor ni i närheten av varandra så kan ni träffas där det finns andra personer, som jag skrev tidigare kanske på ett café.
Om ni inte bor nära varandra kanske dina föräldrar kan följa med/köra dig så att du kan träffa honom.

Jag tycker även att det är jätteviktigt att du pratar med dina föräldrar om att du verkligen vill träffa honom så att ni tillsammans kan hitta en lösning som funkar bra för alla.

Hoppas du fick lite hjälp av mitt svar.
Om du vill prata med någon av oss på Fryshusets Nätvandrare och få mer tips och hjälp så lägg till oss på facebook eller skype.
Oss hittar du på: http://natvandrare.fryshuset.se/om-oss/vi-som-jobbar-pa-natvandrarna/

Ta hand om dig, och lycka till med kärleken!

Varma Hälsningar

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar