Frågor och svar om mobbning

24 Mar 2013, 12:00 169
Tjej, 11 år
Question


Hej! Jag trivs inte så bra i skolan alla mobbar mig på det sättet att dom inte säger någonting utan gör! :( och lärarna har fortfarande inte fattat men jag är ganska rädd att säga det till min mamma för jag sa till henne att jag ville byta skolan men så sa hon kanske sen har jag inte vågat fråga henne mer:( har du några tips hur jag kan få mitt självförtroendet funka bra? Har faktiskt jätte dålig själförtroende.

Svar

Hej!

Jag tycker att du ska prata med din mamma eller ngn annan vuxen som du litar på. Det är helt oacceptabelt att bli mobbad! Rektorn har ett stort ansvar i att ta tag i det som sker och fixa det. Be din mamma prata med rektorn. Det gör hon säkert om du berättar för henne vad som händer. Vad det gäller ditt självförtroende så acceptera inte att dessa personer mobbar dig för att du känner att ditt självförtroende inte är på topp.

Gå gärna in på mina äldre svar och läs om hur man får ett bättre självförtroende.

Lycka till och våga stå på dig och prata med en vuxen!

Kram
Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar