Frågor och svar om misshandel

27 Mar 2013, 12:00 355
Annat, 0 år
Question


Snälla hjälpjag är 20år gammal och mitt liv har varit ett helvete sedan 5 års ålder. Mina föräldrar har alltid tjaffsar och bråkat framför mig , jag minns hur rädd jag var redan som barn när de brukade skrika och putta varandra framför mig. Samtidigt så var jag väldigt stökig som barn. Jag aldrig fått komplimanger eller en fråga som hur jag mår i hela mitt liv. Jag började få stryk av båda mina föräldrar från 8års ålder. allt ifrån sparkar, örflar , kläddragning och hemska ord som att de ska slita ut mina ögon och döda mig. fast innerst inne visste jag att de aldrig skulle göra det och förns nu jag inser att de skadat mig väldigt mycket. Inte nog med det, i skolan hamnade jag i bråk varje dag. Jag blev utkastad från lektionerna från 1an till 7:an. Det som har ärrat mig mest i mitt liv är mina föräldrar. Min mor har alltid varit svartsjuk och paranoid och engång när min far kom hem tog hon tag i mig när jag var 12år med en stor kökskniv samtidigt som hon höll den under min hals och hotade med att skära av min hals om hon skulle vara "otrogen" igen. och jag minns hur stel jag blev och det ända som rörde sig var mina ögon när jag kollade ner.
heletet slutade inte här. jag blev begränsad socialt redan som 14åring att inte umgås med vissa som min föräldrar ansåg vara dålig fast de inte hade någonaning. av mina egna föräldrr har jag blivit fysiskt och psykiskt misshandlad , knivhotad , sparkad , kastat sten på mig , kränkt , sett de tjaffsa och slå varandra , och aldrig lyssnat på mina känslor. vid 17 år ålder tills nu har jag fått sparken från 3jobb och här sitter jag och skriver till er utan en bra familj , vänner , förhållande , jobb. Vad ska jag göra???? är trött på mitt liv.
Sjukt tacksam för svar!!! snälla hjälp

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Tack för att du skriver in till oss, det låter som om du haft en väldigt jobbigt uppväxt och att dina föräldrar har behandlat dig väldigt illa. Inget barn ska behöva växa upp under sådana omständigheter och det dina föräldrar har gjort mot dig är fel och olagligt.

Utifrån det du skriver tycker jag det låter som om du skulle behöva prata med någon och få hjälp att bearbeta det trauma du som barn/ungdom har upplevt.

På ungdomsmottagningen finns det kuratorer som kan vara en bra första person att ta kontakt med, på http://www.umo.se hittar du var närmaste ungdomsmottagning ligger.
Du kan även gå till närmaste vårdcentral, där kan du få en remiss till någon professionell med rätt kompetens.

Att ta kontakt med någon kan i början vara väldigt jobbigt men det är genom det du kan få rätt hjälp och stöd, det kan bli bättre.

Om du skulle vilja chatta med någon av oss på Fryshusets Nätvandrare så heter jag amanda.andersson.fryshuset på skype och Amanda Andersson Fryshuset på facebook.

På vår hemsida: http://natvandrare.fryshuset.se/ hittar du kontaktuppgifter till alla vi som nätvandrar.

Ta hand om dig och även om allt känns skit nu så kan det bli bättre!

Varma Hälsningar
Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar