Frågor och svar om utseende

20 Apr 2001, 00:00 166
Annat, 0 år
Question


Vart vänder man sig om har problem med storlek, utsende, form???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När det gäller den här frågan utgår jag ifrån att den handlar om snoppen. Och då är det alltid bäst att få en läkares bedömning av snoppens storlek, utseende och form. Som psykolog har jag haft patienter som uppfattat sin snopp som otillräcklig och konstig fastän läkare ansett den vara inom det normala. Då har vi (patienten och jag) fått arbeta med patientens idéer om varför just hans snopp inte skulle vara tillräckligt bra. Nu har jag ju ingen aning om hur din snopp ser ut, så jag kan inte uttala mig om det.

MEN.., gå som jag sa till en läkare för att få en bedömning, och sedan kan läkaren tala om för dig hur du ska gå vidare om det behövs. Och för att lätt få tag på en läkare råder jag dig att gå till, eller ringa, närmaste vårdcentral. När dom frågar vad det är för problem du söker för, kan du säga att du t ex klämt snoppen och vill få den undersökt för att den ser lite konstig ut. Att använda en sån här liten nödlögn kan underlätta för dig när du ska beställa tid, samtidigt som det ju faktiskt handlar om snoppens utseende. Kom bara ihåg att berätta för läkaren att du använde din lilla nödlögn för att du skulle klara av att beställa tid utan att det skulle behöva bli alltför pinsamt. Självklart är det bäst om du säger som det är när du beställer läkartiden, men som sagt, ibland kan det underlätta med en liten nödlögn, bara man till slut berättar hur det verkligen ligger till…

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar