Frågor och svar om könssjukdom

7 Apr 2002, 19:06 561
Annat, 0 år
Question


Jag har en liten fråga. Jag har precis träffat en tjej som jag har haft oskyddat sex med. För några dagar sedan upptäckte jag att mitt ollon var kraftigt rött färgat och det kliar mycket. Vad beror detta på??? Har jag fått någon form av könssjukdom? Mvh Orolig kille

Svar

Rodnader, även klåda av övergående karaktär, kan förekomma efter samlag. Det finns alltid risk att få könssjukdom efter varje samlag om motpartnern är smittbärare eller har könssjukdom. Men risk är dock ej 100%.

Att alltid använda kondom samt att ha få sexpartners är några åtgärder för att minska risken att bli smittad av könssjukdom. Ända sättet att veta om man är smittad av könssjukdom eller ej är att testas.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar